Yankı Haber Zonguldak Ereğli Haber Portalı

Lider Akınspor’a Ayıp ettiler…

Lider Akınspor’a Ayıp ettiler…
23 Ocak 2023 - 12:35

Alaplı’da ligin lideri Akınspor kafilesini üzdüler.

Zonguldak Süper Amatör Futbol Ligi’nde Alaplı Belediyespor ile Akınspor arasında dün oynanan maçta Alaplı Belediyespor taraftarı karşılaşmanın neredeyse 90 dakikası boyunca Akınspor’a ağza alınmayacak küfürler edilmesi maçın önüne geçti.

Karşılaşmayı Alaplı Belediyespor 3-1 kazandı. Karşılaşmada Akınspor’un 2 golü verilmezken, Alaplı Belediyespor’da futbolcunun gördüğü kırmızı kart sonradan iptal edildi. 90 dakika boyunca Alaplı Belediyespor rakibine üstünlük sağlarken, karşılaşmaya Alaplı Belediyespor taraftarlarının yaptığı küfürler damga vurdu. 

Akınspor camiası galibiyetten dolayı Alaplı Belediyespor takımını tebrik ederken, trübünlerden kendilerine yönelik olarak neredeyse 90 dakika boyunca yapılan küfürlere tepki gösterdi.

Akınspor camiası “Futbolda yenmekte var yenilmekte var. Alaplı Belediyespor iyi oynadı kazandı. Ancak biz Ereğli takımıyız. Alaplı ile aramızda 5 kilometre mesafe bile yok. Her gün iç içeyiz, beraberiz. Komşuluktan öte dostluklarımız, akrabalıklarımız var. Ancak 90 dakika boyunca Alaplı Belediyespor tribünleri Akınspor’a ağza alınmayacak küfürler etti. Trübünlerde 10’larca kadın taraftar ve misafirler vardı. Onlara bile aldırış etmediler. Alaplı Belediye Başkanı Nuri Tekin bir kez olsun ayağa kalkıp taraftarına “Küfür etmeyin” diyemedi.” diye tepkilerini belirttiler.

Akın Katı, “Böyle maç olamaz”
Akınspor Kulübü Başkanı Akın Katı maç sonrası yaptığı açıklamada ailesi ile birlikte gittiği maçta yapılan küfürlere ve maçın hakemlerine kötü yönetimleri nedeniyle tepki gösterdi.

Katı sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şu sözlere yer verdi: “Sevgili Evren hocam; bir buz gibi golü iptal eden yan hakem, bir tane net penaltı çalamayan orta hakem, ‘sarı kartı vardı, yoktu’ komediye çeviren bir orta hakem… Evet biz iyi değildik ama bunları hak edecek ne yaptık? Sadece iyi niyetimiz, Türk futboluna sporcu kazandırma aşkı. 10 dk ‘kırmızımı sarımı?’ bir o hakeme bir o hakeme giden bir hocayı 10 dk bu sürdü, soğuttu maçı. Federasyona kayıtları göndereceğim. Yazıklar olsun, 10 dk maçı uzattı. Asla böyle bir hakemi bir daha müsabakalarımda görmek istemiyorum. Maçı kaldıramadı. Bir penaltı ve buz gibi golü veremeyerek kötü olduğumuz maçta bize daha büyük darbeyi vurmuştur. Pardon hocam seni iki takım beraberiz diye mutluluktan aramışlar, ben ailemle küfürleri yiyip eve döndüm. Akınspor sahipsiz değildir, bunu en kısa zamanda art niyetli insanlar görecektir.”
Katı ayrıca bir daha Alaplı Stadı’na maç izlemeye gitmeyeceğini duyurdu. 

AKINSPOR, TARAFTARIYLA ALAPLI’DA OLDU
Ereğliler Akınspor’u Alaplı deplasmanında tam destek verdi. Alaplılar, Akınspor’un çok sayıda taraftar desteğiyle maça gelmesine şaşırdikları görüldü.
Alaplı karşısında takımları yenik duruma düşmesine rağmen bir an olsun susmayan taraftarların güçlü desteğiyle Akınspor maçı çevirmeyi çalıştı. Alaplı kafilesi misafir takım Akınspor Onursal başkanı Akın Katı’yı ve Ereğli’den Maçı seyretmeye gelen Başta Ereğli Ticaret Odası Başkanı Arslan Keleş, TSO Meclis Başkanı Tasin Tanyıldız, AK Parti Önceki dönem İlçe Başkanı Fatıh Çakır bir çok sivil Toplum kuruluşları başkanlarını protoköl tribünde ağırlamadığı gözlendi.
Not; Keleş, Tanyıldız ve Ereğli Belediyespor Yöneticileri maçı futbolcuların soyunma odalarının binasının üstünden maçı seyrettiler.
Akınspor’u Ereğli taraftar hem maç öncesinde hem de karşılaşma boyunca oyunculara inanılmaz bir destek verdiler.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.