Yankı Haber Zonguldak Ereğli Haber Portalı

Balbaloğlu, “Savaşın en keskin kılıcıdır.”

Balbaloğlu, “Savaşın en keskin kılıcıdır.”
23 Kasım 2021 - 23:28

İYİ Parti Karadeniz Ereğli İlçe Başkanı Evrim Balbaloğlu, Öğretmenler Günü kutladı.

Balbaloğlu, “Öğretmenlik,  emek, sabır, fedakârlık ve hoşgörünün bir arada sergilendiği ulvi bir görevdir.” Dedi.

Kutlama mesajında Balbaloğlu şunları kaydetti; “Dünyanın her yerinde öğretmenler, toplumun en özverili ve en saygın bireyleridir. Cumhuriyetimizin kurucusu Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk, “Öğretmenler, Yeni Nesil Sizin Eseriniz Olacaktır” sözüyle hem bu ulvi görevin önemine değinmiş hem de kıymetli öğretmenlerimize önemli görevler yüklemiştir. Öğretmenler, cehaletle savaşın en keskin kılıcıdır. Kalkınmanın temel şartı kaliteli bir eğitim ve yetişmiş insan gücüdür. Hızlı gelişen bilgi ve teknoloji dünyasına ayak uydurarak bilginin üretilmesi, geliştirilmesi, geleceğe aktarılması, eğitimin fonksiyonlarının yerine getirilmesi ve toplumsal gelişimin hız kazanması, eğitimin anahtarı konumundaki siz değerli öğretmenlerimizin gayretlerine bağlıdır. Eğitim sorunlarını çözen milletler; kültür, sanat, bilim, teknoloji, sosyo-ekonomik alanda da kalkınmış ve ilerlemişlerdir. Atama bekleyen öğretmen sayısının 500 bin civarına ulaşması, adaylık kaldırma sınavı, sözleşmeli öğretmenlerin özlük hakları, tayin hakları, eşit ise eşit ücret olmaması, Öğretmenler arasında kadrolu, sözleşmeli ya da ücretli öğretmen ayrımı yapılması, ekonomik, sosyal ve özlük hakları, liyakati yok sayarak sözlü sınav ve mülakatlarla, kadrolu ve sözleşmeli öğretmen ve yönetici atamaları yapılmaya başlanması ve 3600 Ek Gösterge Düzenlemesi ivedilikle çözüm bulunmasi gereken sorunlar iken bu sorunlara çözüm bulmamak için çözümsüzlük üretilmesi ise ayrı bir muammadır.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Pandemi süreci boyunca Covid-19 nedeniyle kaybettiğimiz öğretmenlerimize ait net bir veri açıklamaması, Sağlık Bakanlığı’nın da hangi meslek gruplarından ne kadar kaybımız olduğuna dair verileri paylaşmaması yazılı ve görsel medyada tahmini rakamlar üzerine yorumlar yapılması Pandeminin gerçek boyutlarını gölgelemektedir. Öğretmenlik kutsaldır. İyi öğretmen; iyi öğreten değil öğrenmeyi öğretendir.. Öğretmen olmak güvenilir olmayı gerektirir. Öğretmen olmak fedakar olmayı gerektirir. Öğretmenliğin amacı; öğrenmeyi arzulayan, merak eden, sorgulayan ve iyi insan olmayı amaç eden insanlar ve liderler yetiştirmektir. Her çocuğun içinde bir öğretmenin yaktığı kandil vardır. Bazı kandiller bir ömür sönmeden insanın içini ısıtmayı ve zihnini aydınlatmayı sürdürür. Bugün Öğretmenler Günü. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e 93 yıl önce başöğretmenlik payesinin verildiği gün. Yarınlarımızı emanet edeceğimiz çocuklarımızı hızla değişen ve gelişen dünyaya ayak uydurabilecek şekilde bilgili, donanımlı, açık fikirli bireyler olarak yetiştirmek için canla başla çalışan öğretmenlerimize şükranlarımı sunuyorum.

Öğretmen bir anne ve babanın evladıyım. Öğretmenlik mesleğinin nasıl özveriyle icra edildiğini yakından bililiyorum. Bu duygu ve düşüncelerle tüm öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü tebrik ediyor; emekli öğretmenlerimize sağlıklı, uzun ömürler temenni ediyor, görevleri başında şehit düşmüş ve ebediyete intikal etmiş öğretmenlerimize de Allah’tan rahmet diliyorum.”

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.