Yankı Haber Zonguldak Ereğli Haber Portalı

Ertuğrul, “partimiz izler bırakmıştır”

Ertuğrul, “partimiz izler bırakmıştır”
08 Eylül 2021 - 17:01

Cumhuriyet Halk Partisi Ereğli İlçe Başkanı Eylem Ertuğrul, kuruluş yıl dönümü dolayısıyla açıklamada bulundu.

Ertuğrul, şunları kaydetti; “Cumhuriyet Halk Partisi, temelleri Sivas Kongresiyle atılan ve Kurtuluş Savaşı’nı yöneterek Türkiye Cumhuriyetini kuran partidir. Büyük Önder Atatürk’ün kurucu ve ilk genel başkanı olması onurunu taşıyan,dünyanın en köklü partilerinden olan CHP, çağdaşlığın öncüsü,laik Cumhuriyetin güvencesi olmuştur.

Cumhuriyet Halk Partisi,neredeyse bir asırlık bir çınar olarak, birikimi ve kadrolarıyla Türkiye tarihinde önemli izler bırakmıştır. Bugün de ülkemizin demokratik yaşam mücadelesinin, tam bağımsız demokratik ve çağdaş bir Türkiye idealinin öncüsü olan CHP, ilkelerini yüklendiği tarihi misyonu ile kararlı adımlarla geleceğe taşımaktadır.

Cumhuriyet Halk Partimizin tüm yönetim kadrolarıyla birlikte, ne pahasına olursa olsun Atatürk İlke ve Devrimlerinin izinde, demokratik, laik ve tam bağımsız Türkiye Cumhuriyetini koruma ve sonsuzluğa taşıma azminde olduğumuzu özellikle belirtmek isterim.

Partimizin 98.kuruluş yıldönümünü bu düşüncelerle kutluyor, başta kurucu ve ilk Genel Başkanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere ülkemiz siyasetinde derin izler bırakan önceki dönem CHP yönetici kadrolarını ve partimize emek vermiş tüm isimleri saygı ve rahmetle anıyorum.”

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.