Yankı Haber Zonguldak Ereğli Haber Portalı

Pandemi engel olamadı

Pandemi engel olamadı
02 Eylül 2021 - 19:59

Türkiye’nin ilk ve en büyük yassı çelik üreticisi Erdemir’in Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi iş birliğiyle bu yıl 6’ncısını düzenlediği Çelik ve Yaşam Heykel Yarışması’nın kazananları belli oldu. Pandemiye rağmen yoğun ilgi gösterilen ve üniversitelerin heykel bölümünde lisans ve lisansüstü eğitim gören öğrencilerinin başvurduğu yarışmada 24 eser ödül almaya hak kazandı.

Sürdürülebilirlik’ temalı yarışmada1’inciliği Ozan Dursun kazanırken, Gülfidan Soyuğur2’nciliğin, Ömer Kasımoğlu ise 3’üncülüğün sahibi oldu. 6. Erdemir Çelik ve Yaşam Heykel Yarışması Sergisi,2-8 Eylül tarihleri arasında Tophane-i Amire Kültür ve Sanat Merkezi’nde gezilebilecek.

OYAK’ın Maden Metalürji şirketlerinden Erdemir, daha güvenli, konforlu, kaliteli bir yaşamın inşasında ve sürdürülmesinde vazgeçilmez bir rol oynayan çeliği 6’ncı kez sanatla buluşturuyor. Erdemir’in Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi iş birliğiyle düzenlediği Çelik ve Yaşam Heykel Yarışması’nda finale kalan 35 eser Tophane-i Amire Kültür ve Sanat Merkezi’nde düzenlenen açılış ve ödül töreni ile sanatseverlerin beğenisine sunuldu.

YARIŞMADA 35 ESER SERGİLENİRKEN 24 ESER ÖDÜLE DEĞER BULUNDU

Bu yıl üniversitelerin heykel bölümünde lisans ve lisansüstü eğitim gören 9 farklı üniversiteden 73 yarışmacı, 97 eserle yarışmaya başvurdu. 6. Çelik ve Yaşam Heykel Yarışması’nda 51 eser ilk aşamayı geçerken, final değerlendirmesinde 24 eser ödüle,  11 eser de yarışmanın Seçici Kurulu tarafından sergilenmeye değer bulundu.

Sürdürülebilirlik” temalı yarışmada, Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi öğrencilerinden Ozan Dursun, “Exc” eseriyle birincilik ödülünün sahibi oldu.

Yarışmanın 2’ncisi “İleri” eseriyleAnadolu Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi öğrencilerindenGülfidan Soyuğur olurken, üçüncülüğü ise “RigorMortis” eseriyleMimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi öğrencilerindenÖmer Kasımoğlukazandı.

Yarışmada ayrıca Aybike Keskin, Büşra Kara, Emrullah Örünklü, Büşra Kölmük, Muzaffer Tuncer mansiyon ödülü;Berke Uysal, İpek Yücesoy, Nisa Karaca, Özcan Karabulut, Sevdiye Cerrahoğlu, Okan Ünal, Bahar Posta, Burcu Özçelik “Jüri Özel Ödülü”;Saltık Doğa Özsar, Pelin Bulu Yılmaz, Sıtkı Eryılmaz, Cemil Olgun Can, Ergün Arslan, Elifnur Aydın, Eda Altınsoy, Ufuk Aydınise “Erdemir Özel Ödülü” aldı.

Erdemir’in sanat eğitimine destek olmak, heykel alanında genç yetenekleri teşvik etmek ve onları desteklemek amacıyla düzenlediği yarışmanın birincisine 15 bin, ikincisine 10 bin, üçüncüsüne 7 bin 500 lira verilirken, mansiyon ödülü sahiplerine 4’er bin, “Jüri Özel Ödülü” ve “Erdemir Özel Ödülü” sahiplerine ise 3’er bin lira takdim edildi.

YARIŞMA SERGİSİ 8 EYLÜL’E KADAR ÜCRETSİZ ZİYARETE AÇIK

Erdemir’in Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi iş birliğiyle geçtiğimiz yıllarda iki yılda bir düzenlediği Çelik ve Yaşam Heykel Yarışması’nın, öğrencilerin yoğun ilgi ve isteği üzerine bu yıldan itibaren her yıl gerçekleştirilmesi planlanıyor. MSGSÜ Tophane-i Amire Kültür Sanat Merkezi’nde Tek Kubbe Salonu’ndaki sergi, 8 Eylül’e kadar ücretsiz olarak ziyarete açık olacak.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.