Yankı Haber Zonguldak Ereğli Haber Portalı

Aksoy, yapılanlarla helal olsun dedirtiyor…

Aksoy, yapılanlarla helal olsun dedirtiyor…
21 Kasım 2020 - 22:33

Aksoy, yapılanlarla helal olsun dedirtiyor…

Ereğli’nin Topçalı Mahallesi’nde bir çok yeni hizmetler yapıldığı bildirildi.

 Geçen yıl mahallenin yeni muhtarı olan Hasan Aksoy,  birlik beraberlik içerisinde yeni hizmetleri mahallesine kazandırdı.

Muhtar Aksoy, Belediye Başkanı Halil Posbıyık ile diyalog halinde olduğunu belirterek,  vatandaşlara en iyi hizmeti sunmak adına çok çalışmaya devam edeceğini söyledi.

Topçalı’da göreve geldiği günden buyana yapılan güzel çalışmalar hakkında Aksoy, “Gazi Temel Göktekin Sokak’dan Hamzafakıhlı mahallesine giden güzergahta, alternatif 600 metre uzunluğunda alternatif yol yapıldı. İstimlak edilen yolun tamamını Ereğli Belediyesi yaptı. Mezarlığın malzemesinin tamamını belediye verdi, işçiliğini ise mahalle sakinleri el ele vererek tamamladı” dedi.
Aksoy, görev sürecinde yapılan icraatları şu sözlerle anlattı:
“Esnafım, Topçalı Mahallesinde yaşıyorum, 22 yıldır esnaflık yapıyorum. 2019 Mart ayında muhtar olup, azalarımla birlikte yola çıktım. 19 aydır mahalleme hizmet ediyorum. Eskiden burası köyken, Topçalı mahallesi oldu. 2010 yılında referandumla mahalle olduk. Şu an mahalle olarak yürüyoruz. Hizmeti Kdz. Ereğli Belediyesinden alıyoruz. Biz bu yola baş koyduk. 5 sene bu hizmeti yerine getireceğiz, inşallah sonunda vatandaş takdir ederse, hizmetlerimizin devamını getirerek bu yolda yürüyeceğiz.

“TIR” SORUNUNU ÇÖZDÜ!
Mahallemizin girişi önceki giden yolumuz. Tırlar buradan, mahallemizin içinden geçiyordu. Buradan alternatif yol açıldı, tırlarımız buradan çalışıyor. Mahallemiz huzura kavuştu. Bu yolda emeği geçen sayın kaymakamımıza, belediye başkanımıza, önceki muhtarımıza, önceki dönem bu yola hizmet veren kişilerden Allah razı olsun. Bizim de son çabamızla bu yolu hizmete açtık. Allah hepsinden razı olsun.

MAHALLE, KOKUDAN KURTARILDI
Alternatif altyapımız bizim tarlalardan, vatandaşın sebze ektiği yerden geçiyordu. Belediyemizin kanalizasyon ve su işleri müdürlüğü tarafından planlanarak, Kdz Ereğli Belediyesinin arıtma tesisine kadar 300-400 metre boyundaki hattımız yeniden döşendi. Bu bizim vatandaşımızı koku, hijyen konusunda rahatlattı. Bu bizi hayli rahatlattı. Emeği geçenlerden Allah razı olsun. Bu yol bitmeden onu da  çözmüş olduk. Sonuca vardık Yavaş yavaş sorunlarımızı çözüyoruz.
Yolumuzun çıkış noktasında, mahalleyi hiç görmeden Hamzafakıhlı yoluna girebiliyoruz. Ağır tonajlı araçlar mahalleye girmiş olmuyor. Bu mahallemiz için büyük sorundu. Ereğli Belediyemize, daire müdürlerine teşekkür ediyorum. Mahallem onlara şükran borçludur. Bizi bu şekilde rahata kavuşturdular. 19 ayda biz bu işin içinden çıktık. Ekibimle daha da işler başaracağımıza inanıyorum arkadaşlarımla. Çünkü bu işler birlik beraberlik çerçevesinde olur.

ESKİ MEZARLIKTAN ESER KALMADI!
Veliler Mezarlığı’nda 300 metrelik istinat duvar çalışması yapıldı. Buralar duvarlarımız yoktu. Dümdüz bir arazi gibiydi, bataklık gibiydi. Bütün malzemesini belediyemiz karşıladı. Vatandaşın da desteğiyle biz buraları bu hale getirdik. Bizde bir söz vardır, ölüsüne sahip çıkmayan, dirisine de sahip çıkmaz diye. Buraya güzel bir eser bıraktık. Burada 2 dönüme yakın bir mezarlığımız var. Yarım kalan Kur’an okuma şadırvanımız var. Tamamlanacak, o sıkıntımız var, o da giderilecek. Ereğli belediyemizin çalışmaları devam ediyor. İnşallah daha güzel çalışmalara imza atacağız.”

EL ELE VERDİLER, CAMİYİ YENİLEDİLER
Muhtar Aksoy, Veliler sokakta bulunan mahalle camisini de baştan aşağıya yenilediklerini söyledi. Mahalle sakinleri ile el ele verdiklerini anlatan Aksoy, “buradaki camimizin tadilata ihtiyacı vardı. Hayırseverlerin desteğiyle bu camiyi bu hale getirdik.  Duvarlarımızı tadil ettik, çiniyi yeni yaptık. Halılarımızı yeni değiştirdik, tavanı yeniden boyattık. Burayı yeniden baştan yaptık diyebilirim. Bu mahallemiz için bu camimiz hayırlı olacaktır. Burada nezih bir ortam var. Güzel ibadetler olur inşallah. Hizmetlerimiz böyle devam edecektir inşallah.”

POSBIYIK’A TEŞEKKÜR ETTİ
Yapılacak hizmetlerde mahalle sakinlerinin de özverili davrandıklarını ifade eden Aksoy, yol genişletme işlemi için vatandaşın arazisini verdiğini ifade etti.

Aksoy, konuşmasını şöyle sürdürdü:
“Yollarımız dardı, Ereğli belediyesi ile istişare sonucunda bir istinat duvarı çalışmasına başladık. Güzel sonuçlar ortaya çıkıyor. Eserleri görüyorsunuz, kendilerini gösteriyor bunlar. Mahallemizin yolu genişleyecek. Genişletmeler devam ediyor, Karadeniz Ereğli Belediye Başkanımız  Halil posbıyık’a, Oğuz beye, emekçi kardeşlerimize teşekkür ediyoruz. Hizmetler kendini gösteriyor zaten. Bunlar hizmettir. Hizmet yaparsan ortaya çıkar. Biz de muhtar olarak, azalarımız olarak  inşallah bu hizmetleri devam ettireceğiz. 19 ay boyunca yaptıklarımızı anlattık. Bunlar hep ikili diyalog. Ereğli Belediyesinden hizmet alıyoruz. Bunda ayrım, ayrımcılık yok, burada siyaset yok.  Burada sadece muhtarlık, halk, belediye başkanı ve çalışanlar ile kurulan diyaloglarla bu çalışmaları sürdürüyoruz. 19 ay oldu, inşallah daha da güzel eserler ortaya çıkacak.

AYDINLATMA DİREKLERİ DEĞİŞTİRİLDİ
Mahallemizin ağaç direkleri vardı. Çoklu kabloydu, meyve ağaçları büyüdüğünde sigortalar atıyordu. Enerjisa’dan yazışmalarımız doğrultusunda direklerimiz tamamen kapalı kablo sistemine geçti, mahallemizin tümünde enerji hatlarımız yenilendi.  Enerjisa’ya canı gönülden teşekkür ediyorum. Geçmişte muhtarımız, başımızın tacı Şakir Başol abimizin de burada çok büyük hizmetler yaptı, burada büyük eserleri var. Tabii ki bayrağı onlardan biz devraldık. Bu saatten sonra bu bayrağı biz götüreceğiz. Çalışmalarımız, yolları genişletmek, istinat duvarları, vatandaşımız sayesinde yapılıyor. Öngördüğümüz büyük bir sorunumuz var diyemez. Sorunlarımız oldukça, belediyemizle yazışmalarımızla sorunlarımızı çözüyoruz.”

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.