Yankı Haber Zonguldak Ereğli Haber Portalı

Geçmişte olduğu gibi yine aynı düşünüyor

Geçmişte olduğu gibi yine aynı düşünüyor
01 Aralık 2022 - 20:10

POSBIYIK: “EN BÜYÜK HAYALİM KDZ. EREĞLİ’NİN İL OLMASI”
Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, sosyal medya takipçilerinin sorduğu soruları “Başkana Soruyorum” programında yanıtladı. Gençlerden gelen ‘En son neyin hayalini kurdunuz?’ sorusunu yanıtlayan Başkan Posbıyık, “En büyük hayalim Kdz. Ereğli’nin İl olmasıdır. Bugünlerde yine gündemde. Türkiye’deki bütün ilçeler, bizim ki olsun diye, il olmak için ayağa kalkmış vaziyetteler. Ereğli’den çıt yok. Yani yine Halil Posbıyık mı konuşsun? Halil Posbıyık konuşunca yine kavga ediyor derler. Haykırıyorum, Kdz. Ereğli il olmak zorunda ama hiç kimseden ses seda yok” dedi.
Belediye Başkanı Halil Posbıyık, SBD TV ve sosyal medya hesapları için hazırlanan “Başkana Soruyorum” programında, gençlerin sosyal medya üzerinden gönderdiği soruları samimiyetle yanıtladı.
Keyifli geçen programda birçok konuda önemli açıklamalar yapan Başkan Posbıyık, bir takipçisinin “En son neyin hayalini kurdunuz?” sorusuna; “En büyük hayalim Kdz. Ereğli’nin il olmasıdır” dedi.
Başkan Posbıyık, şunları söyledi:
“Sarıfırtına rumuzlu arkadaşımız fırtına gibi bir soru sormuş? En Son neyin hayalini kurdunuz? Kdz. Ereğli il olsun diye hayal kuruyorum. Ama korkuyorum, yine milletvekilleri, STK’lar hiç kimse konuşmuyor. Ereğli il olduğu takdirde, Ereğli’den 2 tane milletvekili çıkar. Ereğlililer seçer, yeni kurulacak ilçelerle. Bu 2 milletvekili sadece bu bölgeye hizmet eder. Biz hizmet fakiriyiz. Yapmak istediklerimizi yapamıyoruz. Ama şimdi kusura bakmasınlar, diyaloglarımız iyi, bozmak istemem ama yeni il olacak diye, bizim ki olsun diye, Türkiye ayağa kalkmış vaziyette. Ereğli’de ses yok, seda yok. Yani yine Halil Posbıyık mı konuşsun? Halil Posbıyık konuşunca yine kavga ediyor derler. Belediye başkanına mı düşüyor il olsun demek? İşte fırsat geçti, haykırıyorum, Kdz. Ereğli il olmak zorunda ama hiç kimseden ses seda yok. Yazıktır, günahtır bu memlekete…
-CUMHURBAŞKANIMIZ EREĞLİ’NİN MİLLETVEKİLİYİM DEMEDİ Mİ?-
Bu şans. Sayın Cumhurbaşkanımız Ereğli’ye gelip, buranın milletvekili benim demedi mi? Eğer Cumhurbaşkanım benim milletvekilimse, Ereğli’nin milletvekili ise buyurun işte, elinize fırsat geçti. Bütün ilçeler hazırlığını yapıyor. Ama Ereğli’den ses seda yok. Muhalefet milletvekillerinden ses yok, iktidar milletvekillerinden ses yok, ilçe başkanları Ereğli’de zaten var mı, yok mu? Bilmiyorum. Onlardan zaten ses seda yok, beklemiyoruz da, konuşmuyorlar da. STK’lardan hiç ses seda yok, Ticaret Odası’ndan ses seda yok, yani illa ben mi konuşayım? Ben konuştuğum zaman da, Halil Posbıyık kavga ediyor diyorlar. Ben ne için kavga ediyorum, ben bölge halkı için kavga ediyorum. Şahsi çıkarlarım için kavga etmiyorum. Benim hayalim Ereğli’nin il olması. 2 milletvekili ile hemen öne çıkacağına inanıyorum.
-TÜNELDEN BU TARAFA DEVLET YATIRIMI GELMİYOR-
Kızıyorlar bize ama, tünelin ucundan bu tarafa Ereğli’ye ve Alaplı’ya hiçbir devlet yardımı, destek, hibe gelmiyor. Gözümüzün önünde, bakıyoruz 400 milyon borcu var Zonguldak Belediyesi’nin, elini kolunu sallayıp İller Bankası’na gidiyor, yüz binlerce lira yine kredi çekiyor. Benim bilançom tertemiz. İller Bankası’na da borcum yok. Allah rızası için 10 milyon lira da bana verin. Ben de bu ülkenin evladıyım. Ben de Türkiye Cumhuriyeti’nin sınırları içerisindeki bir memleketim. Zonguldak’a gözümüzün önünde veriyorsun, asfaltlarını döküyorsun, bedava her şeylerini yapıyorsun Ereğli’ye yok. İl olmamız lazım il!
-KDZ. EREĞLİ İL OLSUN-
Halkımızı da uyarıyorum. Sizlerin seçtiği vekiller bunlar. Patron sensin. Hiç birisinde il için de hareket yok. Biri Nazilli İl olsun diye parti değiştiriyor, biri bar bar bağırıyor Konya Ereğli İl olsun, Kdz. Ereğli olmasın diye ama Ereğli’de ses seda yok. Bunun öncülüğünü iktidar partisi milletvekilleri yapacak. Muhalefet partisinin milletvekilleri yapacak ama yok. Milletvekilleri nerede bilmiyorum ki ben. Çok fazla konuşmayayım çünkü yine ‘Halil Posbıyık kavga ediyor’ diyecekler. Niye beni ‘kavga ediyor’ diyorlar çünkü işlerine gelmiyor. Çünkü gerçekleri söylüyorum. Çekinmeden, korkmadan.. Onun için beni sevmiyorlar. İnanın şu anda biz geldikten sonra rantı kesilenler büyük bir infial içerisindeler. Paktlar kuruyorlar. Sizler de duyuyorsunuzdur. Birliktelikler kuruyorlar. Bütün meseleleri Halil Posbıyık ya ölsün, ya onu devirelim. Parti falan hiç önemli değil onlar için. A partisiyle, B partisi de bir araya gelebilir ya da gider C partisine.. Yeter ki bir daha Halil Posbıyık gelmesin. Bunu samimiyetle söylüyorum. Allah’tan bir tek sağlık bekliyorum. Eşim emekli, ben emekliyim. İki yerden emekli oldum. Arabam var, evim var Allah’a şükür. Çok fazla zengin değilim belki ama beni idare ediyor. Ben savaş veriyorum. Peki beni ne kadar anlıyorsunuz? Evet gençler beni anlıyor. Çocuklar, hanımefendiler beni anlıyor. Diğer kesimlerinde beni anlaması lazım. 20 seneden beri söylüyorum ama anlamıyorlar. Malı götürenler götürüyor, diğerleri de kıvranıyor. Sizlere bir kez daha sesleniyorum. Ereğli İl olmalıdır. Sevgi ve muhabbetle her birinizi ayrı ayrı selamlıyorum. Güzel sorularınız için hepinize şükranlarımı sunuyorum.”
Başkan Posbıyık’ın gençlerin sorularına verdiği yanıtların yer aldığı “Başkana Soruyorum” programının 2. Bölümü Cuma günü akşamı sosyal medya hesaplarında yayınlanacak

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.